Zomergroet 2019

Blik samen met directeur Kristin de Groot terug op het afgelopen seizoen, en lees meer over wat er in september op stapel staat!

Met trots en tevredenheid kijken wij terug op het afgelopen seizoen, dat in het teken stond van het vijfentwintigjarig jubileum van Dansateliers. We vierden dat wat wij doen ook na al die jaren nog steeds essentieel is. We brachten oude en nieuwe choreografieën bij elkaar en konden ervaren dat veel werk, dat een compleet eigen leven leidt nadat het in onze studio’s geproduceerd is, gerijpt, verdiept en gelaagd in het programma stond. Een ontwikkeling die pas kan ontstaan in de ontmoeting met het publiek.

Naast het jubileum brachten we ook succesvolle voorstellingen de wereld in. THREESOME van Connor Schumacher werd in elke zaal met staande ovaties ontvangen. Engel van Marta & Kim werd geselecteerd voor de selectie van AerowavesTwenty19. Daarbovenop werden zowel Connor als Marta & Kim ook nog eens genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht.

Natuurlijk is er nog veel meer om blij en trots op te zijn, zoals de start van de twee Europese projecten Empowering Dance en Dancing Museums 2. Ook het vrijwel uitverkocht Moving Futures Festival met daarin premières van Joseph Simon en Ingrid Berger Myhre & Lasse Passage was een hoogtepunt.

Wij gaan moe en voldaan de zomer in om uit te rusten. We kijken ook alweer uit naar het nieuwe seizoen. Joseph Simon gaat op 6 september in première met DANSLOKAAL 7, waarvoor hij een korte choreografie maakt met de dansers van Conny Janssen Danst. En ook 20 september mag je in je agenda zetten, want dan gaat de nieuwe productie Funny Soft Happy & The Opposite van Connor Schumacher in première in Theater Rotterdam Schouwburg. De movement classes trappen we op zondag 1 september af met een movement class XL en zullen vanaf dan wekelijks op maandagavond plaatsvinden.

In de tussentijd wensen we jullie allemaal, makers, partners, trouwe bezoekers, vrienden en collega’s, een heerlijke zomer toe!

Namens het team van Dansateliers,

Kristin de Groot
Directeur Dansateliers

Beeld Moving Futures Festival en THREESOME: Rob Hogeslag