Genomineerd!

Wij hebben geweldig nieuws! Onze makers Connor Schumacher en Marta & Kim zijn genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2019! Connor en het duo Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsæter dingen mee naar de prijs, waarmee ze kans maken om een nieuwe productie te maken die in première gaat op de Nederlandse Dansdagen 2020.

Kristin de Groot, artistiek directeur van Dansateliers: ‘Wij zijn heel blij voor zowel Connor als voor Marta & Kim. Voor Connor omdat het opnieuw, na in 2017 ook al genomineerd te zijn, een erkenning is van zijn bijzondere talent. Hij heeft zich op een opmerkelijke manier ontwikkeld, door zijn werk in de afgelopen jaren veelal ook in musea en galleries te ontwikkelen, gebruik makend van publieke bewegingssessies met non-professionals. Dit heeft zeer eigenzinnig werk opgeleverd.’

‘Voor Kim en Marta is de nominatie een enorme aanmoediging om hun werk samen verder te ontwikkelen. Met Engel hebben ze een pareltje afgeleverd en het is duidelijk dat het veld nieuwsgierig is naar hun volgende stappen. Daar helpen wij ze met veel plezier verder mee.’

Naast Connor Schumacher en Marta & Kim is ook choreograaf Wubkje Kuindersma genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2019. De winnaar wordt gekozen door een commissie onder leiding van festivaldirecteur Ronald Wintjens. Deze bestaat uit Helmy Koolen (manager Economie en Cultuur bij Gemeente Maastricht), Peggy van Sebillen (algemeen directeur Zuiderlicht), Valentijn Byvanck (directeur Marres), Mirjam van der Linden (eigenaar To|taal) en Lisa Reinheimer (journalist en programmamaker bij Dans & Performance).

Begin september, voorafgaande aan het Festival de Nederlandse Dansdagen, presenteren alle genomineerden hun plannen voor een nieuw werk aan een commissie. Na de dialoog met de makers over hun artistieke plannen en cultureel ondernemerschap, wordt de winnaar gekozen. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de aankomende editie van het festival, tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala op 4 oktober.

Beeld: Hester Postma / Anna van Kooij