Over ons

Dansateliers is een onafhankelijk huis voor de ontwikkeling van dans en een thuis voor danskunstenaars, die ieder een geheel eigen artistieke vorm, taal en signatuur ontwikkelen. Daarnaast initiëren we projecten en onderzoek met specifieke thema’s om de mogelijkheden in wat je kan doen en betekenen als danskunstenaar in de wereld van vandaag, te verbreden. 

Onze missie: vruchtbare grond creëren voor een professionele en veelzijdige artistieke praktijk, die zich lokaal, nationaal en internationaal kan manifesteren in de ontmoeting met het publiek. 

Op dit moment werken we met de associate danskunstenaars Marta & Kim, Connor Schumacher en Ingrid Berger Myhre, naast een palet aan danskunstenaars met wie we ons tijdelijk en/of op projectbasis verbinden.

Dansateliers ontvangt structurele subsidie van de Gemeente Rotterdam en het Fonds Podiumkunsten , met daarnaast incidentele gelden uit private fondsen en Europese financiering uit het Creative Europe Programme en het Erasmusplus programma. Dansateliers is lid van het European Dancehouse Network en partner in het Aerowaves netwerk.

meer weten over ons aanbod?

Een voorstelling boeken of samenwerking aangaan met één van onze makers? Wij helpen u graag verder.

Meer info

partners

 

Bekijk alle partners

op zoek naar een studio-ruimte?

Wij verhuren onze ruimtes voor verschillende activiteiten. Vul het contactformulier in voor meer informatie.

Meer info

Steun ons!

Wil jij de organisatie ondersteunen en mede-investeren in de innovatie van hedendaagse dans?

Hoe je ons kan helpen