Connor Schumacher – Associate artist

Connor Schumacher is geïnteresseerd in wat dans ooit was, wat dans is en wat dans zou kunnen zijn. Daarbinnen ziet hij ruimte voor een revolutionair idee. Dus laten we vooral bewegen.

Connor Schumacher is danskunstenaar en artistiek leider van Stichting ARK, waarmee hij raves, movement classes en voorstellingen produceert, met als doel om mensen in beweging te zetten. Het is zijn diepe overtuiging dat onze maatschappij beter af zou zijn wanneer we elke dag zouden dansen. Connor is tevens een van de associate artists van Dansateliers.

Je kunt Connor kennen van zijn voorstelling Funny Soft Happy & The Opposite, waarmee hij in de seizoenen 2019-2020-2021 de Nederlandse theaters op zijn kop zette. Ook maakte hij de voorstellingen Threesome (2019), OK Future (2017), The Fool (2018) en Boy Oh Boy (2012). Daarnaast nam hij deel aan de Europese onderzoeksprojecten Dancing Museums (2015-2017) en Empowering Dance (2018-2020), waarin hij nieuwe manieren van interactie met publiek en het effect van dans op mensen onderzocht.

Connor studeerde dans en compositie aan het Purchase Conservatory of Dance in New York, waarna hij zich sinds 2012 als onafhankelijk danskunstenaar heeft ontwikkeld onder de vleugels van Dansateliers in Rotterdam. In 2019 kreeg hij de Prijs van de Nederlandse Dansdagen toegekend. Hiermee ontwikkelde hij Pilot PC, dat in het proces een speciale wending kreeg door de komst van Covid-19. Op dit moment werkt Connor aan HOLD (in première, juni 2021) en is hij – samen met Dansateliers – een samenwerking aangegaan met Theater Babel om ClubINC! te ontwikkelen. Dit werk gaat in 2023 in première.

www.connorschumacher.com