Moving Futures Festival

Van vrijdag 25 maart t/m vrijdag 3 juni 2022 is het Moving Futures Festival te zien in negen Nederlandse steden. 

Moving Futures is hét festival waar je dans van de nieuwste generatie makers in al zijn verschijningsvormen beleeft. Het festival biedt je jaarlijks vernieuwende dans in een royaal uiteenlopend programma met voorstellingen, installaties, workshops en (after)talks in negen Nederlandse steden. Laat je verrassen door de betrokken, brutale en barrière-doorbrekende dansmakers en performers van nu.

Moving Futures wordt gedragen door een gedeelde visie op hoe talentontwikkeling vorm te geven voor een nieuwe generatie dansmakers. Het netwerk en festival fungeren als ontmoetingsplek voor makers, publiek, programmeurs en producenten en biedt naast de programmering, een rijk en kaderend randprogramma, dat het publiek uitnodigt de choreografen op verschillende manieren te ontmoeten.

Door gerichte samenwerking tussen de partners en met de lokale theaters en verschillende partners, streven de huizen naar zichtbaarheid en het bouwen aan naamsbekendheid voor een nieuwe generatie choreografen.

Van 28 t/m 30 april doet het festival voor de zesde keer Rotterdam aan. 
Kijk hier voor het volledige programma in alle steden.

Dansateliers zal deelnemen met werken van Marta & Kim (met FASE en – alleen in Rotterdam  – Our Arms Grew Together), Courtney May Robertson (met The Woman destroyed en The pleasure of stepping off a horse when in full speed), Ian Yves Ancheta en Iannes Bruylant (met An unconventional striptease) en Joseph Simon (met maar liefst 4 verschillende events, hier te zien).

Teaser Moving Futures:
foto: Mark Engelsen / MFF

Moving Futures Festival meemaken?

Er zijn op dit moment geen voorstellingen gepland