Joseph Simon op MFF Rotterdam

Van donderdag 28 t/m zaterdag 30 april is het Moving Futures Festival in Rotterdam. Joseph Simon zal daarbij veelvuldig te zien zijn met maar liefst vier bijzondere events: met een voorstelling, film, een workshop en jams.

Hier het overzicht van al zijn werk at MFF:

Vrijdag 29 april – 21:50u  – Theater Rotterdam Schouwburg
Chameleon (film) & Wrapped
De voorstelling Wrapped wordt vooraf gegaan door de film Chameleon. In deze film zien we een eenzaam schepsel, in de belichaming van een kameleon. Zijn lichaam kronkelt van verlangen en ambiguïteit, zoekt of achtervolgt iets. In een poging om het viscerale visueel over te brengen, duikt de camera onder en in de texturen van zijn huid.

In het duet Wrapped verkennen Tuan Tran en Joseph Simon bekende plaatsen van ongemak; de verstrengeling waar onze gedachten, acties en relaties ons steeds weer in verstrikken tot ze vertrouwde beperkingen worden.

To be wrapped around something familiar; A nice warm blanket on a cold day, your favourite sweater or jacket, a nice feeling of a memory, someone’s arms around you, or… the darkness that has you so tightly in its grip that it feels like you can’t breathe and you don’t know how to get rid of it because, it’s the only thing that feels… familiar.

Voor kaarten: klik hier!

Zaterdag 30 april – 14:00u  – Dansateliers
Third Culture Spaces Event: Sticky Feet X Dancehall
Het Third Culture Spaces Event is een workshop over het overbruggen van culturen en danspraktijken, middels een uitwisseling tussen de gevestigde Jamaicaanse dansstijl Dancehall en de op ballet gebaseerde bewegingstaal van Joseph, genaamd: Sticky Feet.

De bezoeker kan daarnaast actief deelnemen in het gesprek rond dit proces of vragen stellen over uitwisseling tussen dansculturen en welke vormen dit kan aannemen.

Met dansers:  Devante Albitrouw, Gabrielle Emily Aidulis, Daniela ‘Danimé’ Mvambanu, Joseph Nama
Voor kaarten: klik hier!

Zaterdag 30 april – 21:30u – Foyer Theater Rotterdam Schouwburg
Third Culture Jam X House Jam Rotterdam –  de afsluiting in Rotterdam

Third Culture Jam en House Jam Rotterdam voelen zich met elkaar verbonden. Ze komen samen om ideeën uit te wisselen, te mixen en mensen samen te brengen om de sluiting van Moving Futures Rotterdam en haar levendige dance scene te vieren.

Iedereen is welkom, ongeacht leeftijd, achtergrond of ervaring om te genieten van pure momenten van uitwisseling door middel van beweging. DJ en eerste generatie Nederlandse house danser Joseph van chill on Tuesdays zal draaien.