Save the dates!

Beste collega’s, vrienden, liefhebbers,

In het najaar van 2018 is Dansateliers 25 jaar jong en dat is een mooie aanleiding voor feest! Als organisatie blijven we zoeken naar nieuwe vormen om talentontwikkeling te faciliteren of naar oplossingen voor wat de uitdagingen van vandaag zijn. We staan met beide benen in het heden en reageren op de veranderingen in de wereld om ons heen die ieder jaar sneller lijken te gaan. En daar slagen we goed in. We hebben prachtige makers in huis en hebben enorm productieve partnerschappen opgebouwd, waardoor we lokaal, landelijk en internationaal goed zichtbaar zijn.

Het motto van ons jubileumjaar is:

“Gaining new perspectives – Exercises for body and mind”

Als kick off organiseren we, rondom dat thema, een werkatelier op 9 en 10 oktober 2018 voor professionals en een breed toegankelijk avondprogramma voor iedereen. Overdag onderzoeken we hoe we, als dansprofessionals; directeuren, programmeurs, makers of dramaturgen, ook de komende 25 jaar fris, flexibel en nieuwsgierig kunnen blijven. De centrale vraag is: hoe blijven we open staan voor en ons voeden met nieuwe inzichten? Op beide avonden organiseren we in Theater Rotterdam, een mooie programma met oude succesnummers als bijvoorbeeld Flatland uit 2011 van Mor Shani.

Ook de rest van het jaar staat in het teken van ons jubileum. In december 2018 tonen we oude successen uit ons jaarlijkse One Night’s Dance naast het nieuwe werk van de 2018 selectie. In februari 2019 krijgt de Rotterdamse editie van het Moving Futures Festival een extra feestelijke omlijsting en we sluiten af met een knallend slotfeest op 7 en 8 juni 2019 als opening van De Dansweek 2019. Met Merel Heering werken we aan een gesprekkenreeks over dans waaraan zowel publiek als makers zullen deelnemen en we zorgen voor verrassende, multidisciplinaire interventies op verschillende locaties in onze stad.

U kunt werk en bijdragen verwachten van makers als Tabea Martin, Liat Waysbort, Mor Shani, Connor Schumacher, Jan Martens, Loïc Perela en Roser Lopez Espinosa. Werk om naar uit te zien!

Wij hopen jullie te zien, binnenkort en ook later, om deze 25 jaar van belangrijke dans-ontwikkelingen met ons te vieren! Hou onze website in de gaten, maar zet alvast de genoemde data in de agenda.

Hartelijke Groet,
Namens het hele team,

Kristin de Groot
Directeur

Save the dates
25 jaar Dansateliers!

9 + 10 okt 2018 | Kick off
6-9 dec + 13-16 dec 2018 | One Night’s Dance special
20 t/m 22 feb 2019 | Moving Futures Festival Rotterdam
7 + 8 juni 2019 | Slotfeest