One Night’s Dance

One Night’s Dance is het jaarlijkse startproject van Dansateliers voor beginnende dansmakers. Elk jaar gaat een selectie getalenteerde choreografen tijdens One Night’s Dance de uitdaging aan om binnen een korte tijd een nieuw stuk te ontwikkelen. Door grenzen op te zoeken, concepten verder te ontwikkelen, lichamen uit te dagen en vormen te laten samensmelten ontstaat energiek en ongepolijst nieuw werk.

In 2018 vind een speciale editie van One Night’s Dance plaats in het kader van 25 jaar Dansateliers. Tijdens het programma worden naast nieuw werk, twee golden oldies getoond, ontwikkeld tijdens eerdere edities van het project. Zo toont choreograaf Erik Kaiel het duet No Man is an Island en brengt Connor Schumacher de persoonlijke solo Boy oh Boy I opnieuw ten tonele.

De jonge makers die dit jaar een nieuw stuk ontwikkelen zijn Ellis van Veldhuizen, Sigrid Stigsdatter Mathiassen en Maria Sartzetaki.

Programma

On Earth We’re Briefly Gorgeous – Maria Sartzetaki
In de solo On Earth We’re Briefly Gorgeous onderzoekt Maria Sartzetaki samen met dansers Jordy Jansen en Shaquille George de tweeledigheid van één lichaam. Ze buigt zich over het thema mannelijkheid en vrouwelijkheid. Mannelijke en vrouwelijke energie balt zich samen in een lichaam. Af en toe zoeken ze elkaar op of dagen ze elkaar uit. Maria zoekt naar het middelpunt; geen compromis maar een bundeling van de twee krachten.

HRT – Ellis van Veldhuizen
HRT is een voorstelling over de natuurlijke beat van de mens. HRT staat voor het deel van het lichaam dat sterk verbonden is met het gevoel en de ervaring van in leven zijn. Door het ritme en de beweging van  het hart als uitgangspunt te nemen speelt Ellis een expressief spel met het lichaam en haar zintuigen.

Solid Dance – Sigrid Stigsdatter Mathiassen & Elisa Zuppini*
Solid dance
is een energieke ontmoeting tussen de makers Sigrid en Elisa. Door delen van het lichaam van zichzelf te vervreemden en opnieuw aan zich te verbinden trachten ze uiteindelijk één geheel te worden. Sigrid en Elisa onderzoeken hoe ze voor elkaar een ondersteuningssysteem kunnen bouwen als een daad van verzet en rebellie tegen de huidige individualistische samenleving. Ze zoeken naar steun en aandacht op onverwachte plekken.

Let op! In plaats van Solid Dance van Sigrid Stigsdatter Mathiassen & Elisa Zuppini, presenteren we op 7 december As much as it is worth van Kim & Marta en op 8 december een fragment van The Fool door Connor Schumacher.

Naast dans bestaat One Night’s Dance 2018 uit poëtische reflecties van Anne van Winkelhof, Marjolein Roozen en Lotte Vermeulen en een expositie van beeldend kunstenaar Jasmijn Krol.

One Night's Dance meemaken?

Er zijn op dit moment geen voorstellingen gepland