Sigrid Stigsdatter & Elisa Zuppini

Sigrid Stigsdatter Mathiassen (DK) en Elisa Zuppini (IT / NL) studeerde recentelijk af aan de SNDO School for new dance developement in Amsterdam. Voor Dansateliers jaarlijkse maaktraject One Night’s Dance 2018 werken de twee aan het korte stuk A Solid dance.

Sigrid Stigsdatter Mathiassen werd in 2017 genomineerd voor het Moving Forward-traject wat onder andere bestond uit een korte residentie in Dansateliers voor de creatie van Hope and heavy metal (2018). Haar werk is een uitdagende combinatie van woestheid en sereniteit. Door zich toe te wijden aan deze twee componenten draagt ​​ze bij aan het zachtjes afbreken van het patriarchaat.

Elisa Zuppini richt zich met haar werk op een verkenning van bewegingskwaliteiten vanuit het idee van een niet organisch, onbegrensd en veelvoudig lichaam; onafhankelijk, en zelfvoorzienend. Met haar werk werd ze in 2018 geselecteerd voor Danceweb. Naast haar samenwerking met Sigrid is Elisa momenteel bezig met het opzetten van een samenwerkingsproject in Antwerpen met Lavinia Rossetti, in opdracht van de Academy of Fine Art in België.

Beeld: Jasmijn Krol

Anderen over Sigrid Stigsdatter & Elisa Zuppini