informatie voor professionals

Dansateliers is een onafhankelijk huis voor hedendaagse dans gevestigd in Rotterdam. De organisatie speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van verschillende generaties danskunstenaars en zorgt ervoor dat het nationale en internationale hedendaagse dansveld zich blijft ontwikkelen. Dansateliers werkt in drie pijlers:

Dansontwikkeling, talentontwikkeling en (nationale en internationale) netwerkontwikkeling.

We bieden de mogelijkheid aan opkomende dansmakers om onderzoek te doen in hun zoektocht naar hun identiteit als creatief danskunstenaar. Daarin begeleiden we hen waar mogelijk of waar zij behoefte aan hebben of wat er noodzakelijk is in hun professionalisering: op zakelijk gebied, presentatie en feedback, ondersteuning in communicatie/PR, productioneel en inhoudelijk. Kortom: Dansateliers beweegt als danshuis rondom hen, in kennis – en kunstenaarsontwikkeling op maat.

Om startend talent op weg te helpen vinden wij het belangrijk om danstalent de mogelijkheid te bieden om binnen andere contexten te werken of met andere perspectieven kennis te maken. Dat doen wij door met partners te werken die samenwerken vanuit een gedeelde missie of een zoektocht naar alternatieve/innovatieve wegen, vormen en mogelijkheden.

We hebben eigen producties voor jonge makers, zoals One Night’s Dance (in samenwerking met Lloyds Company) en het Moving Futures Festival maar werken ook internationaal om ruimte te geven aan onderzoek en ontwikkeling om dans als kunstvorm verder te ontwikkelen en te innoveren.

 

Ben je een maker uit Rotterdam en heb je een vraag over je makerschap, heb je studioruimte nodig of wil je eens met ons afspreken, mail dan naar info@dansateliers.nl.

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze projecten en onderzoeken, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.