Movement Class XL met Connor Schumacher

Vanaf 2 september starten we met een serie XL-versies van de Movement Class die plaatsvindt op elke eerste zondag van de maand. De Movement Classes XL worden gegeven door verschillende choreografen verbonden aan het huis en zijn open voor iedereen geïnteresseerd in beweging, lichaamsbewustzijn, choreografie en dans.

De docent van de eerste Movement Class XL op zondag 2 september is choreograaf Connor Schumacher. Voordat hij van start gaat vroegen we hem een aantal dingen over de les.

Wat is het concept van jouw Movement Class XL?

Als je eerder hebt deelgenomen aan één van mijn movement classes ben je misschien wel bekend met mijn benadering van beweging aan de hand van de gedachte dat alles opent en sluit. In mijn onderzoek gebruik ik tegenstellingen als fysieke metaforen om beweging los te maken in het lichaam. In de drie-uur durende Movement Class XL gaan we een stap verder en richten we ons op iets wat ik “High Intensity Methaphors” noem. Het wordt een zoektocht naar een fysieke en dynamische vorm voor onderzoek die de grenzen van onze geest oprekt.

Wat kunnen deelnemers van de les verwachten?

Deelnemers kunnen oefeningen verwachten die vertrekken vanuit de gedachten dat alles in en om ons opent en weer sluit. Als deelnemer maak je gebruik van je eigen verbeeldingskracht en voorstellingsvermogen. Dit kan zowel rationeel als irrationeel zijn.

Verwacht dat je de volgende vormen zult aannemen:
Zacht / Hard
Snel / Langzaam
Open / Dicht
Één ding / Vele dingen
Samen / Alleen
Gespannen / Ontspannen

Wordt er nog meer onderzocht?

Tijdens de les wil ik uitvinden hoeveel dingen, karakters, ideeën en energie een groep kan generen als we gebruik maken van het archief van het individuele en collectieve lichaam. Daar wil ik meer van weten.

Kan je ons vertellen wat we zullen meenemen uit de les?

Uithoudingsvermogen voor het leven…


Lees hier meer over Connor Schumacher.

Meedoen?

Connor Schumacher geeft de Movement Class XL op zondag 2 september.
Tijd: 13.00-16.00
Locatie: Dansateliers
Prijs: 15 euro

tickets