Eindejaarsgroet 2018

We bestaan 25 jaar en dat vieren wij! We hadden een prachtige aftrap in oktober met een intensief inspiratie atelier en hele mooie programmering van oud en nieuw werk in Theater Rotterdam – Locatie Schouwburg.  Wat doet het goed om zo nu en dan eens je successen te benoemen en te vieren! Het is eigenlijk ongelofelijk wat wij als piepkleine organisatie iedere keer weer voor elkaar krijgen. We kijken daar met een warm gevoel van trots op terug, maar kijken uiteraard ook alweer vooruit.

In het nieuwe jaar starten we namelijk weer met twee nieuwe Europees gefinancierde projecten. Empowering Dance is een onderzoek naar hoe dansprofessionals hun ‘soft skills’ gebruiken in hun praktijk en hoe mensen die in aanraking met dans komen ook zelf die ‘soft skills’ ontwikkelen. Onze succesvolle wekelijkse movement class wordt ‘subject’ voor onderzoek en Connor Schumacher werkt mee als maker.

Dancing Museums II is het vervolgproject van Dancing Museums, een zeer succesvol samenwerkingsproject tussen dansmakers, dansorganisaties en musea rondom het thema publieksontwikkeling. Het nieuwe project heeft een duur van drie jaar. In Rotterdam werkt Dansateliers nauw samen met Museum Boijmans van Beuningen en Ingrid Berger Myhre als maker. Zij zal werken rondom de vraag wat het betekent voor je publiek om een museum zonder gebouw te zijn.

Verder staan er allerlei premières op stapel. In Threesome brengt Connor Schumacher drie eerdere werken samen en gaat vanaf 15 januari op tournee door het land.  Tijdens Moving Futures Festival gaan Ingrid Berger Myhre en Lasse Passage met Panflutes and Paperwork en Joseph Simon met Chameleon in Rotterdam in première, en wel op 20 februari.

En dit  zijn nog maar de voorlopige hoogtepunten, daarnaast gaan alle onderzoeken in de studio’s gewoon door. Kortom, genoeg te doen! We zijn en blijven in beweging.

Dansateliers in beweging

Ook ‘onze’ Lody, die in de afgelopen bijna zes jaar met en voor ons werkte, beweegt door. Ze heeft besloten ons te verlaten en op zoek naar nieuwe avonturen te gaan. Lody heeft zich in de afgelopen jaren ontpopt tot een veelzijdig en deskundig communicatie professional met veel humor, die breed kan meedenken en oog heeft voor wat nodig is. Met een warm gevoel en veel dankbaarheid kijken we terug op een periode met Lody, waarin we de organisatie weer stevig op de kaart hebben gezet. We gaan haar missen, maar wensen haar het allerbeste.

Inmiddels is Carolien Verduijn bij ons begonnen als onze nieuwe communicatiekracht. Jullie zullen haar in het nieuwe jaar zeker ontmoeten. Vanaf 24 december nemen we even een korte winterstop om op 7 januari weer fris te beginnen. Wij wensen jullie allemaal heerlijke feestdagen en tot in het nieuwe jaar!

Namens de organisatie en de makers,

Kristin de Groot – Directeur

 

Foto Asset, Liability & Equity: Rob Hogeslag
Foto Panflutes & Paperwork: Sara Anke