Female solo’s op de tweede dag van het Moving Futures Festival!

Je leest het goed. Wij wijden een hele avond aan vrouwelijke choreografen. Tijdens het Moving Futures Festival kun je op 21 februari kennismaken met het werk van vier talenten: Heather Ware en Hilde Elbers maakten twee solo’s voor elkaar in de Pauluskerk. Daarna laten Lois Alexander en Sigrid Stigsdatter Mathiassen twee solo’s zien in een dubbelprogramma in Theater Rotterdam – locatie Schouwburg.

Mentaal experiment

In Pauluskerk brengen Heather Ware en Hilde Elbers de voorstelling The Beauty of Falling Apart. Ze zijn geïntrigeerd door het moment waarop de kracht van de natuur verandert van bevrijdend in bedreigend, het moment waarop onze eigen onbeduidendheid op de proef wordt gesteld en de drang om te overleven het overneemt. De blootstelling eraan vereist dat we onze eigen veiligheid vinden.

Vertrekkend vanuit dit gedeelde thema creëerden Hilde en Heather twee radicaal verschillende solo’s voor elkaar waarbij Heather in Hildes werk danst en Hilde in Heathers werk.

The Beauty of Falling Apart is een mentaal experiment via het lichaam, een niet vanzelfsprekende maar verleidelijk precieze oefening in kijken naar hoe twee mensen op heel verschillende manieren vertrouwen trachten te vinden en proberen zich veilig genoeg te voelen.

Mannelijke dominantie

Fading Fire van Lois Alexander is een work in progress met als thema vuurDe solo gaat de confrontatie aan met de complexe relatie tussen de mens en de natuur. Lois is afgestudeerd van de dansopleiding aan The Juilliard School in New York. Momenteel woont en werkt hij in Amsterdam.

In de fysieke en muzikale solo Hope & Heavy Metal onderzoekt Sigrid bestaande opvattingen rondom het vrouwelijke lichaam. Hoe gaat het lichaam om met eenzaamheid, woede en sensualiteit? Soms woest, dan weer beheerst werkt Sigrid met, tegen en doorheen de heersende denkbeelden. Hope & Heavy Metal doet een legitieme poging het meesterschap over het lichaam terug te vorderen. Een zachte oproep om de mannelijke dominantie teder en voorgoed te beteugelen.

Op 21 februari zijn beide voorstellingen te zien in de Pauluskerk en Theater Rotterdam. Koop je tickets voor The Beauty of Falling Apart hier. Tickets voor het dubbelprogramma Hope & Heavy Metal / Fading Fire kun je hier kopen.  

Beeld The Beauty of Falling Apart: William van der Voort
Beeld Fading Fire: Thomas Lenden