Yoko Haveman

One Night’s Dance 2022 – Ontmoet de maker

Yoko Haveman is een danser, maker, fotograaf en docent met een achtergrond in vechtsporten, fysiek theater, vloerwerk en compositie. Ze studeerde in 2016 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten met een graad in modern danstheater. Ze werkt samen met gerenommeerde choreografen, theaterregisseurs, filmmakers en muzikanten, waardoor ze meer dan zeven jaar professionele performance-ervaring heeft opgedaan. 

“Als startende jonge maker geloof ik dat ik door de hulp van Dansataliers in samenwerking met Lloydscompany meer ervaring en kennis kan opdoen over het produceren van mijn werk op professionele schaal. Evenals het definiëren van mijn eigen taal als maker, netwerken, samenwerken, experimenteren en de ruimte vinden die nodig is om ideeën te onderzoeken en te confronteren. Ik kijk ernaar uit om dieper in mijn concept te duiken en met dit opmerkelijke team samen te werken.’’

 

Haar werk voor One Night’s Dance:

Concundrum

Conundrum is een interdisciplinaire en onderzoekende voorstelling die de manifestatie van frictie, confrontatie en de obstakels van het denken verkent. Door dit fysieke werk zelf uit te voeren, daagt Yoko de zintuigen en emoties van de kijker uit door gebruik te maken van filmische beelden en auditieve ervaringen.

In haar werk onderzoekt ze het menselijk gedrag en filosofieën : hoe merk je de beperkingen die je jezelf oplegt? Waarom reageer je zoals je doet? In dit proces onderzoekt ze de verschillende zintuigen die ontstaan.

In Conundrum zoekt Yoko naar oprechte verbinding met het publiek.
Ben je aanwezig? Laat je jezelf ‘zijn’ voor wat komen gaat?

Van 8 tot 11 december en van 15 tot 18 december presenteert zij dit werk aan het publiek in onze theaterstudio. 

Koop nu je ticket!