Vanildo Varela

One Night’s Dance 2022 – Ontmoet de maker

Vanildo begon met dansen toen hij 20 jaar oud was bij het HipHopHuis in Rotterdam. Hij heeft diverse lessen gevolgd en is vooral verliefd geworden op House dance en Waacking. Het is geen toeval dat dit clubstijlen zijn, want daar put hij zijn energie uit. Hij houdt van dansen en vooral zichzelf uiten in zijn ‘eigen hoekje’ in de club. Na een jaar gestudeerd te hebben aan Åsa folkhögskola in Zweden, en gedeeltelijk in Japan kwam hij enorm geïnspireerd terug. Door deel te nemen aan internationale dansbattles en zijn authentieke zelf op het toneel te brengen, wil hij zijn talenten met de wereld delen.

” Ik verwacht dat One Night’s Dance me de tools zal geven om te begrijpen hoe ik mezelf kan laten zien in de theaterwereld. En dat ze me in het proces zullen begeleiden om te begrijpen hoe ik overkom en hoe ik mijn huidige vaardigheden het beste kan gebruiken om mijn verhalen te vertellen.”

Zijn werk voor One Night’s Dance:

Verstand op nul

Turn off your mind.

Feel the beat and the rhythm.

Surrender to your emotions.

Vanildo is een jonge maker die de vrijheid binnen dans onderzoekt. In zijn werk maakt hij verbinding tussen performance en de diepgewortelde emoties die ieder mens van binnen met zich meedraagt. Eerlijkheid en kwetsbaarheid staan hierin voorop. 

Wat gebeurd er als we ons over durven te geven aan onze eigen emoties?

In ‘Verstand op Nul’ gaat Vanildo in gesprek  met ieder aspect van zichzelf. Een weerspiegeling van de emoties die naar boven komen in een leven vol stress, oordelen en verwachtingen.

Ervaar deze persoonlijke reis waarin Vanildo zich als ‘volledig mens’ laat zien aan het publiek.

Van 8 tot 11 december en van 15 tot 18 december presenteert hij dit werk aan het publiek in onze theaterstudio. 

Koop nu je ticket!