Simon Granit Ossoinak

One Night’s Dance 2022 – Ontmoet de maker

Simon Granit Ossoinak is een uitvoerend kunstenaar uit Stockholm, Zweden. Zijn primaire achtergrond ligt in de hedendaags circus, via de hoofddiscipline dansacrobatiek, waar hij invloeden en technieken uit circusacrobatiek, hedendaagse dans, tricking, handstanden en breakdance vermengt. Als performer werkt hij graag multi- en interdisciplinair. Simon begon op jonge leeftijd met optreden als muzikant en ging circus, dans, theater, parkour en diverse andere beweging disciplines uitvoeren en beoefenen.

Hij studeerde in 2016 af aan het driejarige voorbereidingsprogramma van Cirkus Cirkörs en in juli 2022 aan het vierjarige bachelorprogramma van Codarts Circus Arts.

‘’ Ik vind het altijd fascinerend om in meerdere disciplines te werken, dus ik kijk er echt naar uit om te zien wat eruit komt als ik mijn eigen circusachtergrond combineer met de input die ik krijg van iedereen die betrokken is bij One Nights Dance! Ik vind het geweldig om mijn eigen persoonlijke expressie te vinden die niet wordt bepaald door wat ik doe, maar eerder door wie ik ben en hoe ik mezelf graag uitdruk en ik denk dat OND me verder zal helpen op die reis.’’

Zijn werk voor One Night’s Dance:

Will to power 

” Wil je een naam voor deze wereld? Een oplossing voor al zijn raadsels? –Deze wereld is de wil tot macht – en verder niets! En die wil tot macht bent u zelf ook – en verder niets!” – Nietzsche

Gebaseerd op een van Nietzsches primaire ideeën, is Will to power een solo die macht, de verschillende uitingen ervan en het verlangen en de onzekerheid die erachter heersen verkent.

Door een combinatie van dans, acrobatiek en gesproken tekst verdraait Simon onze perspectieven op deze fundamentele biologische drijfveer en zijn relatie met de samenleving waarin we leven. De reis die je zult zien, hoewel persoonlijk, is er uiteindelijk een die we allemaal ooit zullen tegenkomen in onze levens.

Macht en de wil tot macht is, ten goede en ten kwade, onmiskenbaar.

Van 8 tot 11 december en van 15 tot 18 december presenteert hij dit werk aan het publiek in onze theaterstudio. 

Koop nu je ticket!