Cicely Wijnaldum

One Night’s Dance 2022 – Ontmoet de maker

Cicely Wijnaldum is een performing artist en een startende maker. Ze is begonnen met dansen bij DPFC waar ze lessen volgde in de stijlen: ballet, modern, jazz en tap. Later is ze bij Divergent Movements meer uitvoerend gaan trainen door o.a. lessen in de stijlen: contemporary, hiphop en commercial. In 2017 realiseerde Cicely zich dat ze van haar passie voor dans graag haar werk wil maken. Sindsdien werkt ze aan het verder ontwikkelen van van haar ‘makers’ vaardigheden heeft, heeft ze haar opleiding aan de Creative College afgerond, werkt ze aan verschillende commerciële opdrachten en traint ze harder dan ooit.

‘’ Ik hoop tijdens OND mijn ideeën op papier te zetten en uit te werken. We zullen meerdere workshops volgen en alle inzichten die ik hieruit krijg wil ik verwerken in het uiteindelijke stuk. Ik verwacht dat er een goede sfeer zal zijn en dat we als artiesten vrij zijn om ons ding te doen. Ik verwacht ook dat wij als beginnende makers goed worden begeleid waar nodig is en dat we het beste uit onszelf kunnen gaan halen! Ik hoop ook vooral dat we veel van elkaar gaan leren en dat iedereen in zijn/haar kracht het best naar voren gaat komen. ‘’ 

Haar werk voor One Night’s Dance:

Butterfly

Cicely is een jonge podiumkunstenaar die zich vooral richt op het verkennen van haar eigen creativiteit en manieren om deze te laten stromen. Haar waarden in het leven en in het maken op dit moment zijn zelfexpressie, groei en intuïtie. De ambitie om mensen te raken met haar danskunst en de verkenning in zichzelf komen samen in haar stuk Butterfly.

Het stuk Butterfly staat voor een persoonlijke metamorfose. Cicely reist door haar eigen ontwikkeling van een larve naar cocon om uiteindelijk te transformeren in een vlinder. In haar ogen is dit een metafoor voor vrij zijn zonder beperkingen.
Het stuk bevat meeslepende bewegingen op muziek met een levensgedicht van spoken word artiest Bnicepoetry (Burnice Hiwat)

Met Butterfly nodigt Cicely het publiek uit op een reis door transformatie, haar persoonlijke levensverhaal.

Ben je klaar om op een magische reis te gaan?

Van 8 tot 11 december en van 15 tot 18 december presenteert zij dit werk aan het publiek in onze theaterstudio. 

Koop nu je ticket!