Informatie voor publiek

 

Dansateliers is een onafhankelijk huis voor hedendaagse dans gevestigd in Rotterdam. De organisatie speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van verschillende generaties danskunstenaars en zorgt ervoor dat het nationale en internationale hedendaagse dansveld zich blijft ontwikkelen. Dansateliers werkt in drie pijlers:

dansontwikkeling, talentontwikkeling en (nationale en internationale) netwerkontwikkeling

We bieden de mogelijkheid aan opkomende dansmakers om onderzoek te doen in hun zoektocht naar hun identiteit als creatief danskunstenaar. Daarin begeleiden we hen waar mogelijk of waar zij behoefte aan hebben of wat er noodzakelijk is in hun professionalisering: op zakelijk gebied, presentatie en feedback, ondersteuning in communicatie/PR, productioneel en inhoudelijk. Kortom: Dansateliers beweegt als danshuis rondom hen, in kennis – en kunstenaarsontwikkeling op maat.

Daarnaast is Dansateliers producent van een drietal makers, waarvan 1 een duo: Connor Schumacher, Marta & Kim en Ingrid Berger Myhre. In de afgelopen jaren hebben we met deze associate artists gebouwd aan hun ontwikkeling en positie in het veld.

Het is onze taak om de zichtbaarheid en het belang van dans in het algemeen te vergroten; regionaal, nationaal en internationaal. Onze studio’s zijn een plek voor dansprofessionals en publiek om elkaar te ontmoeten, te begroeten en te werken. We initiëren projecten, studio presentaties, voorstellingen, ‘movement classes’ en workshops met specifieke thema’s die zich richten op de betekenis van danskunst. En we werken samen met diverse (internationale) partners met eenzelfde doel, missie of zoektocht. Dit doen we bijvoorbeeld in onderzoek, om ook de nog onontdekte aspecten van het dans- en kunstenaarschap te ontginnen en zo een breder werkveld mogelijk te maken. We werken onder meer samen met:

(nationaal)

– Conny Janssen Danst – met een jaarlijkse productie: DANSLOKAAL
– Moving Futures Festival – een festival waar je dans van de nieuwste generatie dansmakers kunt beleven.

(internationaal)

– Crowd International Dance Network – een residency uitwisselingstraject voor jonge makers
EDN / European Dance Development Network – staat voor een Europese samenleving met dans voor iedereen in de gemeenschap
– Aerowaves – een Europees dansnetwerk voor onderzoek vertegenwoordigd door 40 partners in 34 Europese landen
– RIDCC – s’ werelds grootste choreografische duetwedstrijd

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze projecten en onderzoeken, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Weten of er voorstellingen zijn van onze makers? Kijk dan op de agenda.