Workshop-presentatie: Soft skills in dance

zo 2 okt | 10:30

Soft skills in dance – A handbook to enhance your practice

Op zondag 21 augustus is er in Bassano del Grappa (IT) een digital guideboek gepresenteerd als resultaat van de Europese samenwerking Empowering Dance 2. Herin worden voorbeelden en tools gedeeld om je meer bewust te maken van hoe we basale menselijke vaardigheden ontwikkelen door simpelweg te dansen, alleen en met elkaar.

Tijdens de Nederlandse Dansdagen zullen (directeur van Dansateliers) Kristin de Groot en (sociaal choreograaf) Connor Schumacher een presentatie/workshop geven over deze ‘soft practice’.
Wat gebeurt er als we met elkaar dansen?  Als we oogcontact maken, een hand uitsteken, of met elkaar in balans proberen te blijven; wat voor een vaardigheden gebruiken we dan eigenlijk?  Wat we dan oefenen, is de kunst van het samenzijn.  We navigeren voorzichtig tussen onze eigen realiteit en die van anderen. Samen dansen brengt ons in het hier en nu, waarbij we ons onderdeel voelen van een geheel, een gemeenschap.   En wat we fysiek oefenen, versterkt hoe we ons kunnen verhouden tot onszelf en de wereld om ons heen. En dat bepaalt hoe we anderen benaderen in onze omgeving.

Het leren herkennen waar we goed in zijn, hoe we zorg dragen voor anderen, hoe we omgaan met onzekerheid en complexiteit en hoe we ruimte nemen of geven, zijn een aantal essentiële menselijke vaardigheden, ook wel bekend als zachte vaardigheden, die we ontwikkelen als we dansen.

Hoe meer we deze vaardigheden oefenen, des te sterker ontwikkeld ze worden.

Welke vaardigheden denk jij te ontwikkelen in jouw danspraktijk? En welke van die vaardigheden neem je mee in je dagelijks leven?

 

 

Koop kaarten