third culture jam / training sessies

zo 28 nov | 16:00

Het aantal hybride dansers dat beweegt tussen culturen en praktijken van de hiphop danscultuur, urban dance en de meer formele hedendaagse dansopleidingen neemt toe. Een mooi moment dus om ruimte te creëren voor ontmoeting en uitwisseling in: a ‘Third Culture Jam’. Een ruimte voor dansers/bewegers die van muziek, jammen en bewegingsonderzoek houden en graag met elkaar aan het werk gaan en ideeën te kunnen uitwisselen.

Wanneer: zondag 28 november en 12 december
Hoe laat: 16:00-19:00u
Prijs: €3,-
Waar: Dansateliers, ‘s-Gravendijkwal 58A

De open trainingssessies, zoals ontwikkeld en gecultiveerd in de hiphop scene is een belangrijk platform voor uitwisseling, het opdoen van inspiratie en het delen van ideeën die je zou willen ontwikkelingen. Zo kan iedere danser individueel en met elkaar groeien.

Deze jamsessies worden geïnitieerd door Joseph Simon, die zijn kunstenaars ontwikkeling onder andere bij Dansateliers had/heeft. Zijn choreografische werk draait om het exploreren van ‘third culture spaces’ waarin hij de cultuur van ballet, hedendaagse dans en urban dans samen laat komen om tot nieuwe vormen of manieren te komen. Zijn drijfveer hierin is de zoektocht naar identiteit in een postkoloniale en geglobaliseerde wereld.

Beeld: Liza Szabo
Koop kaarten