Geannuleerd: Moving Futures Dag 3: Mind the Body / Ballet Russe

zo 22 mrt | 15:30

Dag 3: Re:Born / Mind the Body / Ballet Russe

Aanvang: 15:30 | Locatie: Haltheater en Krijn Boon Studio

Ontdek een nieuwe generatie choreografen tijdens Moving Futures Festival! Op de derde en laatste dag van de Rotterdamse editie zie je een spannend en gevarieerd programma met film, humor en een transformatie van klassiek ballet. Als afsluiter dansen we onder begeleiding van choreograaf Connor Schumacher samen het festival uit!

We starten om 15:30 uur in het Haltheater met een lecture performance. In deze korte lecture performance zetten choreografe Annemijn Rijk en danseres Nicole van den Berg aan de hand van fysieke voorbeelden de choreografie van de film Re:Born uiteen. De makers nemen je mee door de gemaakte keuzes in het creatieproces vanaf het allereerste concept tot aan de uiteindelijke film. Hoe laat een dansmaker zijn publiek kijken naar een lichaam? Welke invloed heeft film op de benadering van dans?

Na de lecture performance vervolgen we het programma met twee voorstellingen en een dansfilm in de Krijn Boon Studio.

Mind the body – Anton van der Sluis

Mind the Body is een speelse, humorvolle fysieke solovoorstelling van mimer/performer Anton van der Sluis over de scheiding en de verbinding tussen het hoofd en het lichaam. Wat is een lichaam zonder een hoofd om het te sturen?

Dansfilm: Re:born

Hoe kom je overeind als je zo hard het leven in geworpen bent? Hoe ga je verder als het leven je koud op je dak valt? Hoe sta je op als je niet weet hoe je lichaam bij elkaar te rapen? De dansfilm Re:Born van Annemijn Rijk gaat over een kracht die gevonden moet worden en die gevoeld moet worden in iedere vezel, de kracht die nodig is om (weer) op te staan.

Ballet Russe – Joseph Simon

Joseph Simon (1989) is een associate choreographer bij Dansateliers. Ballet Russe is een nieuw hoofdstuk in zijn serie Ballet Fantasies, waarin hij onderzoekt of en hoe hij het klassieke ballet kan transformeren en mee kan laten gaan met de tijdsgeest.

Dance before you go!

Na zoveel dans wil je natuurlijk niets anders dan zelf bewegen! Connor Schumacher neemt je mee in een work-out waarin we oefenen wat het is om mens te zijn.  Movement is progress, wees erbij!

17:30h – Haltheater