Geannuleerd: Moving Futures Dag 1

vr 20 mrt | 21:00

Premièreprogramma: Cold Hawaii / Loser

Cold Hawaii – Sigrid Stigsdatter Mathiassen (PREMIÈRE)

Loser – OSA+MUJIKA (PREMIÈRE)

Aanvang: 21:00 | Locatie: Krijn Boon Studio

De premières Cold Hawaii van Sigrid Stigsdatter Mathiassen en Loser van OSA+MUJIKA vormen het resultaat van een uitwisselingsproject tussen Dansateliers in Rotterdam en kunstencentrum Azkuna Zentroa in Bilbao (Spanje). Ze zijn onderdeel van het premièreprogramma van Moving Futures Festival.

In Cold Hawaii legt Sigrid Stigsdatter Mathiassen tekst, beweging en muziek over elkaar heen, op zoek naar de plekken waar ze elkaar kruisen en ontmoeten. Hoe worden ze hetzelfde, maar blijven ze toch ook verschillend? Met elkaar verweven vormen ze een lichaamslandschap, dat met een gebroken hart trillingen de wereld instuurt, zoekend naar rust en plezier.

Loser van OSA+MUJIKA gaat over de voortdurende behoefte om een perfect leven te tonen en daarmee een eindeloze leegte op te vullen. Over de bekritiseerde, soms benijde generatie millennials, die een diepe ongelukkigheid verbergt. Hoe ga je om met een gat dat je nooit kunt vullen?

Tussendoor zie je het korte duet As Much As It Is Worth van Marta & Kim, waarin twee performers, een circusartiest en een danser, zich in een ongelijke situatie bevinden.

Na afloop ben je uitgenodigd om met de choreografen uit het festival te proosten en in gesprek te gaan over de voorstellingen.

Ook te zien Om 19:30 uur begint het programma in het Haltheater, waar je Show Me van The 100Hands kunt aanschouwen en beleven.