Dancing Museums II – Choreographing attention webinar

vr 2 jul | 11:00

Dancing Museums  is een onderzoeksproject dat zich afspeelt in verschillende Europese steden. Musea werken samen met dansmakers en dansorganisaties om beweging en choreografie binnen het museum aan onderzoek te onderwerpen. Zo worden nieuwe verbindingen gemaakt met het publiek ter verrijking van hun beleving. Museum Boijmans Van Beuningen, Dansateliers en Ingrid Berger Myhre, de samenwerkende Rotterdamse partners in dit project, presenteren de webinar Dancing Museums: Choreographing Attention. 

Een introductie en korte historie van het project wordt gegeven door Betsy Gregory, waarna dramaturg Monica Gillette en Ingrid Berger Myhre in gesprek gaan. 

‘’Een gesprek over hoe het bewustzijn beweegt en de choreografie van aandacht. Het gesprek zal de stappen volgen die Ingrid in haar onderzoek heeft gezet gedurende dit project en volgt zo een parcours langs verschillende punten van interesse en reflectie. Ingrid zet choreografie in als gereedschap om aandacht te sturen, zo adresseert ze niet alleen wat we zien maar vooral hoe we kijken. Op een speelse manier gebruikt ze taal vaak als kader om plaats te geven aan opmerkelijke perspectieven en om kritisch denken aan te wakkeren.’’

Betsy Gregory werkt al 40 jaar in het dansveld. Als choreograaf, danser, repetitie regisseur, programmeur, producent, mentor en artistiek directeur. Voor Dancing Museums treedt ze op als mentor voor de aangesloten makers. 

Choreograaf Ingrid Berger Myhre is sinds 2015 aangesloten bij Dansateliers. Hier heeft ze haar choreografische methoden kunnen ontwikkelen. Die met name worden gedreven door een nieuwsgierigheid naar hoe dans wordt gelezen en begrepen. 

Monica Gillette is dramaturg en choreograaf, met expertise in makers-netwerken en projecten begaan met gemeenschap en trans-disciplinair onderzoek. Als dramaturge is ze aangesloten bij de projecten Migrant Bodies – Moving Borders, Empowering Dance en Dancing Museums – The Democracy of Beings. 

 

Webinar informatie

Datum: Vrijdag 2 juli

Tijd: 11:00-12:30 CET

Aanmelden: stuur een mail naar educatie@boijmans.nl

LET OP! Deze webinar zal volledig Engelstalig zijn. 

 

“De steun van de Europese Commissie voor de productie van deze publicatie houdt geen goedkeuring in van de inhoud, die alleen de mening van de auteurs weergeeft, en de Commissie kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor enig gebruik dat kan worden gemaakt van de daarin opgenomen informatie.”