Wrapped

”To be wrapped around something familiar; A nice warm blanket on a cold day, your favourite sweater or jacket, a nice feeling of a memory, someone’s arms around you, or… the darkness that has you so tightly in its grip that it feels like you can’t breathe and you don’t know how to get rid of it because, it’s the only thing that feels… familiar.” 

WRAPPED
In dit duet verkennen Tuan Tran en Joseph Simon bekende plaatsen van ongemak; de verstrengeling waarin onze gedachten, acties en relaties ons steeds weer verstrikken tot ze vertrouwde beperkingen worden.

 


Over de makers:

Tuan Tran, geboren en opgegroeid in Nederland, is van Vietnamese afkomst. Als persoon die zijn innerlijke wereld niet kon uiten in woorden, voelde hij zich altijd het meest thuis, het meest hemzelf en het meest vrij in muziek en dans. Met zijn roots in Hip Hop, vooropleiding bij de 5 O’Clock en ROCvA, studeerde hij af aan de Amsterdam School of the Arts (AHK), Urban Contemporary/Jazz- and Musical dance Department. In 2015/16 liep hij stage bij Conny Janssen Danst. Momenteel werkt Tuan als een freelancer gevestigd in Rotterdam en heeft hij met choreografen zoals Dalton Jansen, Tu Hoang en Joseph Simon gewerkt.

Als Bboy van oorsprong, speelt het aanhoudend onderzoeksproces in het eigen lichaam en uitwisseling met anderen een belangrijke rol voor Joseph Simon. De rode draad in al zijn werk is het creëren van zogenaamde ‘Third Culture Spaces’. Dit zijn tussenruimtes tussen dans ‘talen’ waarbij het vinden van nieuwe vormen maar vooral ook de samensmelting of botsing van praktijken en filosofieën van verschillende dans culturen centraal staat. Zijn focus ligt voornamelijk op ballet, breaking en house dance.

Wrapped meemaken?

Er zijn op dit moment geen voorstellingen gepland