No man is an island

In dit acrobatische dansduet van choreograaf Erik Kaiel dient het lichaam van de ene danser als een soort klimrek, eiland, ondergrond waar de andere aan trekt, sleurt en duwt om er toch maar bovenop te blijven. Een ongelooflijk lichamelijke dansperformance vol klauter- en balanceerkunst.

Erik Kaiel ontwikkelde No man is an island tijdens Dansateliers’ jaarlijkse maaktraject One Night’s Dance in 2006. In 2018 is het stuk als één van de One Night’s Dance-specials terug te zien als onderdeel van 25 jaar Dansateliers.

“In No man is an island  laten twee totaal op elkaar ingespeelde performers zien hoe de een de ander nodig heeft in zijn zoektocht naar vaste grond.  De ene performer is als een eiland, een basis van vertrouwen en zekerheid. De ander zoekt naar de ruimte die hij kan nemen, zonder ooit het contact te verbreken. Erik Kaiel heeft als maker een speelse aanpak, zijn werk spreekt tot de verbeelding en doet het internationaal bijzonder goed onder een jong publiek. No man is an island werd in 2006 tijdens One Night’s Dance gemaakt en toerde daarna vele honderden keren over de hele wereld. Een aansprekend voorbeeld van hoe een klein werk dat gemaakt werd als onderdeel van een startersproject een enorme vlucht kan nemen.” Kristin de Groot, Dansateliers, 2018

Te zien tijdens One Night’s Dance 2018 van 6 t/m 9 december. Info & tickets hier.

No man is an island in de pers

No man is an island meemaken?

Er zijn op dit moment geen voorstellingen gepland

Partners