Mémoire d’un Oubli

Tijdens de eerste editie van het International Rotterdam Duet Choreography Competition toonde de jonge choreograaf Robin Lamothe het werk-in-wording Mémoire d’un Oubli. In het duet vertelt Lamothe het verhaal van twee verlaten individuen op een eiland. Ze zijn als de enige overlevenden in een vergeten nachtclub, twee wezens die om elkaar heen bewegen volgens hun eigen codes.

Naar aanleiding van zijn voorstelling nodigde Kristin de Groot, directeur Dansateliers, Robin uit voor een korte residentie in Rotterdam.

“Het werk Mémoire d’un Oubli viel me op door de simpele en consistente vorm. De herkenbaarheid van een man en een vrouw die voor het plezier met elkaar dansen, gaf ruimte voor associaties bij de kijker. De onophoudelijke stroom van bewegingen werkte betoverend en werd bijna fysiek tastbaar. De schijnbaar simpele compositie, heeft een onderliggende complexiteit en wordt gedragen door subtiele en tegelijkertijd heldere en doordachte keuzes.”

Studiopresentatie
Ter afsluiting van zijn korte residentie in Dansateliers deelt Lamothe het werk tijdens een studiopresentatie op donderdag 20 december 2018 om 17.00.
Wil je de presentatie bijwonen? Deelname is gratis. Reserveren kan via info@dansateliers.nl

Mémoire d’un Oubli gaat in première tijdens KLAP in Marseille, Frankrijk van 1 t/m 11 januari 2019.

Mémoire d’un Oubli in de pers

Mémoire d’un Oubli meemaken?

Er zijn op dit moment geen voorstellingen gepland