KERSVERS

Kersvers!

We hebben een kersverse garde makers aan het werk; Tyrone Rickey-Lee/Tylee en Lisanne Smits (samen TYLIS), Argil Randon & Hassani le Couvreur en Jim Buskens.

Tijdens Kersvers hebben ze onder begeleiding hun artistieke onderzoek kunnen verdiepen met aandacht voor oorsprong, eigenheid en persoonlijke referenties. Eind februari 2022 presenteerden TYLIS en Argil & Hassani – de tussentijdse resultaten van – hun onderzoek bij Dansateliers.

TYLIS met DOS: Een dans van twee mensen, twee zielen, twee leegtes, die nooit een zullen worden, maar samen door de ruimte zweven als een twee-eenheid. Ze bestaan in de dezelfde ruimte, maar zien elkaar niet. Ze kunnen elkaar aanraken maar versmelten niet. 

Argil & Hassani presenteerden Exceeding Digital InfoxicationTwee humanoids worden gecreëerd om de wereld over te nemen. Ze nemen je mee in hun wereld vol oneindige toegang tot (digitale) informatie wat ook kan leiden tot infoxication: informatiestress, waardoor je misschien de verkeerde beslissingen zou kunnen nemen.


→ Tyrone en Lisanne kennen elkaar van hun opleiding bij Codarts, maar komen vanuit een zeer verschillende achtergrond, waarbij hij gespecialiseerd is in Popping techniek en HipHopdance en zij met haar werk refereert aan feministische choreografen als Martha Graham.
→ Argil en Hassani groeiden samen op in Suriname. Zij zijn intussen bekende namen in de battlescene; door er zelf aan mee te doen, battles te organiseren en workshops te geven. Naast hun eigen ontwikkeling in dans, geven zij les op verschillende dansopleidingen.

Beeld: Brandon Gravenberch

KERSVERS meemaken?

Er zijn op dit moment geen voorstellingen gepland