Danslokaal 8

Choreograaf Andreas Hannes maakt  in 2020 een werk voor de achtse editie van DANSLOKAAL.

DANSLOKAAL 8 is een jaarlijks talentontwikkelingsproject van Conny Janssen Danst in samenwerking met Dansateliers en Korzo producties. Tijdens het project krijgen drie choreografen de mogelijkheid om nieuw werk te ontwikkelen voor en met de dansers van het gezelschap. Op uitnodiging van Dansateliers doet dit jaar choreograaf Andreas Hannes mee aan DANSLOKAAL 8. Daarnaast doen Dalton Jansen (Conny Janssen Danst) en Antonin Rioche (Korzo) mee.

Andreas Hannes maakte hiervoor een voorstelling met de titel: ‘Warping Soul’. ‘To warp’ is het buigen of draaien van de richting of koers. In Star Trek, bijvoorbeeld, gaan sterrenschepen de ‘warp’ in om te reizen. In deze voorstelling, komen de dansers tevoorschijn in een ruimte die voortdurend in transitie is. In de genade van externe krachten, bewegen ze binnen beweging. Door de desoriëntatie en organisatie van lichamen en ruimte wordt beweging een dans van potentiële transformaties en vertellingen.

RECENTIES:
Volkskrant: “The most fascinating contribution to Danslokaal 8 is by choreography talent Andreas Hannes” by Annette Embrechts
Het Parool: “This was the best performing art of 2020” by Jacq Algra
Movement Exposed: “Warping Soul is an exhilarating watch” by Bregtje Schudel
Het Parool: “Warping Soul is alienating and of an otherworldly beauty.” by Fritz de Jong
Theaterkrant: “The beat fires the dancers to an increasingly fierce dance language.” by Kester Freriks

Foto: Salih Kilic

Danslokaal 8 in de pers

Danslokaal 8 meemaken?

Er zijn op dit moment geen voorstellingen gepland

Partners