360° Communicating Dance

Communicating Dance (CD) is een Europees project dat dat zicht richt op het gebied van communicatie in en over dans. De partners van het project zijn: K3 – Zentrum für Choreographie (DE),  Comune di Bassano del Grappa (IT), Le Pacifique CDC (FR), Dance Ireland (IE), Hrvatski institut za pokret i ples (HR) en Dansateliers (NL). De partnership is gesubsidieerd door het Lifelong Learning programma/Leonardo Da Vinci partnerschappen, van de Europes Commissie.

De partners organiseerde in 2014-2015 een eerste project waarin jonge choreografen en schrijvers workshops, begeleiding en ontmoetingen werd geboden, met het doel hen te informeren op het gebied van communicatie en leidinggeven in de aanloop naar een plek in het professionele dansveld. Het project richtte zich op specifieke vaardigheden en bewustzijn in relatie tot de dynamische Europese creatieve industrie. Toekomstige leiders in het veld moeten verantwoordelijkheid kunnen dragen voor teams, fondsenwerving, publieksgroepen, programmeurs, communicatie, distributie etc. Namens Dansateliers namen choreograaf Loïc Perela en schrijver Merel Heering deel aan het traject.

Het tweede traject vond plaats in 2016-2017. 360° – Building Strategies for Communication in Contemporary Dance (BSCD) bestond uit een serie internationale ontmoetingen met verscheidene experts. Het project resulteerde in het online platform communicatingdance.eu. Hiermee bieden de de verschillende stakeholders in de hedendaagse dans, als makers, dansers, communicatiemedewerkers en organisaties een allround perspectief op communcatie. Gebruikers kunnen met het platform actief hun eigen perspectief en strategie ontwikkelen door gebruik te maken van de THINK, USE en PLAY secties van de site.

360° Communicating Dance is door de Europese Commisie opgenomen in de lijst van good practice examples van Erasmus+.

360° Communicating Dance in de pers

360° Communicating Dance meemaken?

Er zijn op dit moment geen voorstellingen gepland

Partners