A closer look

“Wat zie je?
Wat zie je in wat je ziet?
Als je twee keer zou knipperen, zou het dan anders zijn?”

A closer look is een choreografische rondleiding, die de bezoeker de ruimtes anders laat ervaren en schoonheid op onverwachte plekken in het museum toont.

Terwijl een nieuwe route zich ontvouwt nodigen zorgvuldige toevalligheden je uit om nieuwe manieren van kijken te ontdekken. Bezoekers worden begeleid in een aandachtig traject van de blik, terwijl je blijft zoeken naar het volgende, zoals bij een dot-to-dot spel.

 

Choreograaf Ingrid Berger Myhre, gelieerd aan Dansateliers, deed voor Dancing Museums 2, twee jaar lang onderzoek naar beweging in Museum Boijmans van Beuningen. Nieuwsgierig naar het onderzoek van Ingrid? Volg haar bewegingen in de video-dagboeken die ze samen met filmmaker Paul Sixta maakte. Bekijk hier de afleveringen: https://dansateliers.nl/project/dancing-museums-ii/ 

In juni 2021 hostte Dansateliers een weeklang de allerlaatste workshopweek voor alle Dancing Museums 2 partners en danskunstenaars onder de titel ‘Curation as teamwork – On collaboration, in- and exclusion and change’. Ingrid Berger Myhre maakte, weer in samenwerking met filmmaker Paul Sixta als afsluiting van haar video-dagboeken een poëtische welkom-in-Rotterdam aflevering. Welcome to Rotterdam van Ingrid Berger Myhre ism Paul Sixta.

A closer look meemaken?

Er zijn op dit moment geen voorstellingen gepland

Partners