Terugblik: Moving Futures Festival Rotterdam

We kijken terug op een zeer geslaagde vijfde editie van het Moving Futures Festival in Rotterdam! We openden de Rotterdamse editie met een inspirerende professionals meeting en maar liefst drie premières van bijzonder divers werk van respectievelijk Ingrid Berger Myhre & Lasse Passage, Joseph Simon en Ibon Salvador.  Tussendoor was er gelegenheid om het Cinedans filmprogramma te bekijken of een reactie achter te laten op de review wall.

Op de tweede dag brachten Heather Ware en Hilde Elbers hun voorstelling The Beauty of Falling Apartin de Pauluskerk, waarna we het programma vervolgden in Theater Rotterdam met twee sterke solo’s van Sigrid Stigsdattir en Lois Alexander. Op de eerste en tweede dag gaf spoken word-artiest Chery (Spraakuhloos) in een krachtige presentatie woorden aan de voorstellingen die ze gezien had. Dramaturg Merel Heering leidde twee inspirerende nagesprekken waarin ze met publiek en choreograaf in gesprek ging over de voorstelling.

Ook op de derde dag hadden we mooie programmering en maar liefst vijf van de zes voorstellingen waren uitverkocht.  We hadden weer een mooie mix van nieuwsgierige en enthousiaste mensen in het publiek, van wie we hartverwarmende reacties kregen. Wij kijken dan ook terug op een zeer inspirerende editie, die niet mogelijk was geweest zonder de hulp van onze fantastische vrijwilligers, onze partners Theater Rotterdam en de Pauluskerk en niet te vergeten de makers en de dansers! Geniet nog even na met het fotoverslag, gemaakt door Rob Hogeslag.