Movement Class XL – Mor Shani

Speciaal voor de aftrap van ons 25 jaar Dansateliers jubileumfeest nodigden we choreograaf Mor Shani, die sinds 2015 woon- en werkzaam is in Tel Aviv, Israël, uit om zijn voorstelling Flatland uit 2011 te tonen in Theater Rotterdam. Op de zondag voorafgaand aan het programma vroegen wij hem daarnaast om zijn bijzondere kijk op beweging te delen tijdens de Movement Class XL. In een overvolle studio nam Mor een grote groep enthousiaste deelnemers mee in een drie-uur durend, vrolijk en intensief bewegingsonderzoek.

“Mooi, hoe Mor de mensen in beweging zette met alleen een aantal zinnen en hoe hij een veilige ruimte voor ons creëerde.” 

“Ik was geraakt door de verschillende manieren waarop we contact kunnen maken en hoe we kijken, zien en elkaar observeren.”

“Door met mijn ogen in en uit te zoomen als door een lens van een camera, ontdekte ik veel meer details in hetgeen dat ik al dacht te zien.”

“Wat een mooie bewegers. Bijzonder hoe alle leeftijden, zonder enig oordeel, samensmelten.”

“De groep, het vertrouwen in elkaar, de ruimte, Mor en zijn instructies hebben mij in beweging gezet. Het was prachtig, het echode en resoneert.”

Iedereen bedankt voor het meedoen! Benieuwd naar de middag? Bekijk hieronder het beeldverslag. De volgende Movement Class XL vindt plaats op zondag 4 november en wordt gegeven door Ingrid Berger Myhre en Lasse Passage Nøsted. Meer informatie hier.