Terugblik: HBS-FEST

In het weekend van 24 en 25 september & 1 en 2 oktober 2021 opende De HBS aan de ’s-Gravendijkwal haar deuren. Bezoekers konden op ontdekkingstocht door het monumentale schoolgebouw en lieten zich daar verrassen door dans, spoken word en muziek.

Er waren twee verschillende routes, waarbij het publiek werd meegenomen om een danssolo te ontdekken in de tot theaterstudio omgebouwde oude gymzaal, te luisteren naar een intiem concert in het oude tekenlokaal en te zwerven door de lange gangen op zoek naar de muziek van het DoelenEnsemble.

‘HBS-FEST!’ is een initiatief van Dansateliers, New Grounds en het Doelenensemble. Voor het eerst presenteerden ze samen vanuit hun gezamenlijke thuisbasis een spannend programma met bijdrage van onder andere: Ian Yves Ancheta, Courtney May Robertson, Dane Badal, Lin An Phoa, Los Paja Brava, Rotterdam Electronic Improvised Orchestra, Peter-Jan Wagemans.

Spoken word kunstenaar Lin An Phoa droeg met eigen werk bij en reflecteerde tevens op de solo The pleasure of stepping off a horse when it’s moving at full speed’ van Courtney May Robertson. Luister hier naar haar bijdrage met de titel: Onttemmen.