Positief advies voor Dansateliers van de Rotteramse Raad voor Kunst en Cultuur

Wij zijn bijzonder verheugd om jullie te kunnen melden dat de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur Dansateliers een positief advies heeft gegeven. Dat betekent dat ze adviseren om  structurele subsidie vanuit de Gemeente Rotterdam voor Dansateliers voor de periode van 2021-2024 te continueren.

We herkennen onszelf in de toon en taal van het advies en waarderen dat de raad ziet wat wij de afgelopen jaren met een bijzonder klein kernteam voor elkaar hebben gekregen.

De Raad schrijft onder andere:

Dansateliers weet zijn positie als productiedanshuis steeds meer te verstevigen. Het maakt eigenzinnige keuzes voor makers. Ook maakt Dansateliers beter dan in de vorige periode zichtbaar hoe het gaat met de uitstroom van makers en hoe die hun carrière vervolgen. De RRKC is zeer te spreken over de manier waarop Dansateliers kennis deelt door de verbindingen die de organisatie aangaat. Het lukt de aanvrager een breder publiek te trekken. Dansateliers heeft zich de afgelopen periode zichtbaar bewezen in Rotterdam, maar ook nationaal en internationaal. Als experimenteel dansproductiehuis staat Dansateliers op bijzondere hoogte.’ Ook erkent de Raad dat Dansateliers als experimenteel dansproductiehuis hoog staat aangeschreven.

De Raad spreekt haar waardering uit over de eigenzinnige keuzes die gemaakt worden en de kwaliteit die Dansateliers weet te continueren, vanuit, zo stelt de Raad, een open, neutrale en aanjagende houding.  De Raad benoemt de trajecten als helder omschreven, waarbij  visie op een duidelijk manier aan cultureel aanbod wordt gekoppeld.

Lees het volledige advies hier