Oproep aan dansprofessionals

Op dinsdag 9 en woensdag 10 oktober organiseert Dansateliers in Rotterdam het Europese inspiratieatelier “Gaining new perspectives: exercises for body and mind”. De vraag die tijdens het atelier centraal staat is: Hoe blijven we als sector, door de jaren heen, vitaal en kunnen we omgaan met en reageren op de snel veranderende wereld om ons heen? 

Tijdens het atelier worden artistieke praktijken, dramaturgische methodes, gespreksvormen en zienswijzen gedeeld, die de werkpraktijk van Dansateliers weerspiegelen en mede door het huis werden ontwikkeld. Onderzocht wordt hoe het veld, beginnend bij de individu, door van perspectief te veranderen tot nieuwe inzichten voor organisatie en samenwerking kan komen.

Voor het atelier nodigt Dansateliers een divers palet aan deelnemers uit afkomstig uit het professionele veld. Ben je maker, dramaturg, journalist, directeur, programmeur of voel je je verantwoordelijk voor de toekomst van de danssector vanuit een andere rol, meld je dan aan. Dansateliers richt zich op een mix van mensen uit de dans – beginnend, projectmatig of structureel gefinancierd .

Met bijdragen van Evja Lilja (kunstenaar, professor en artistiek directeur van Dansehallerne in Kopenhagen, keynote), Peggy Olislaegers (kunstenaar, dansactivist, dansdramaturg), Monica Gillette (kunstenaar, onderzoeker, docent), Ingrid Berger Myhre (choreograaf), Konstantina Georgelou(dramaturg, onderzoeker), Merel Heering (moderator, dramaturg), Ernst Meisner (Het Nationale Ballet, The Junior Company), Alida Dors (BackBone) en meer.

Het atelier is onderdeel van Dansateliers’ 25-jarige jubileumprogramma (2018-2019) en wordt georganiseerd in samenwerking met het European Dancehouse Network.

Praktische informatie
Data:            9, 10 oktober 2018
Tijd:              10.00-17.30
Locatie:        Dansateliers, ’s-Gravendijkwal 58-b, Rotterdam
Deelname:  dagticket 25 euro incl. lunch / passepartout 45 euro incl. lunch

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Bestel je ticket hier:

Tickets