One Night’s Dance special

Het is weer tijd voor One Night’s Dance! Vanaf donderdag 6 december bent u uitgenodigd voor een speciale editie van ons jaarlijkse maaktraject. Tijdens het programma van dit jaar presenteren we drie kersverse stukken in combinatie met een succesvoorstelling uit eerdere edities.

De choreografen die dit jaar de uitdaging aangingen om binnen een beperkte tijd een nieuw kort stuk te ontwikkelen zijn Ellis van Veldhuizen, Sigrid Stigsdatter Mathiassen en Maria Sartzetaki. Zij doken de afgelopen weken met hun dansers en coach Merel Heering de studio in. Het resultaat van hun harde werken presenteren zij van 6 t/m 9 en 13 t/m 16 december in onze studio.

Programma

On Earth We’re Briefly Gorgeous – Maria Sartzetaki
In de solo On Earth We’re Briefly Gorgeous onderzoekt Maria Sartzetaki samen met dansers Jordy Jansen en Shaquille George de tweeledigheid van één lichaam. Ze buigt zich over het thema mannelijkheid en vrouwelijkheid. Mannelijke en vrouwelijke energie balt zich samen in een lichaam. Af en toe zoeken ze elkaar op of dagen ze elkaar uit. Maria zoekt naar het middelpunt; geen compromis maar een bundeling van de twee krachten.

HRT – Ellis van Veldhuizen
HRT is een voorstelling over de natuurlijke beat van de mens. HRT staat voor het deel van het lichaam dat sterk verbonden is met het gevoel en de ervaring van in leven zijn. Door het ritme en de beweging van  het hart als uitgangspunt te nemen speelt Ellis een expressief spel met het lichaam en haar zintuigen.

Solid Dance – Sigrid Stigsdatter Mathiassen & Elisa Zuppini*
Solid dance
is een energieke ontmoeting tussen de makers Sigrid en Elisa. Door delen van het lichaam van zichzelf te vervreemden en opnieuw aan zich te verbinden trachten ze uiteindelijk één geheel te worden. Sigrid en Elisa onderzoeken hoe ze voor elkaar een ondersteuningssysteem kunnen bouwen als een daad van verzet en rebellie tegen de huidige individualistische samenleving. Ze zoeken naar steun en aandacht op onverwachte plekken.

One Night’s Dance specials

In het kader van Dansateliers’ 25 jarige bestaan, presenteren we dit jaar twee “golden oldies” uit eerdere edities van One Night’Dance. Van 13 t/m 16 december ziet u de persoonlijke solo Boy oh Boy I (2013) van Connor Schumacher. Deze voorstelling was vele malen te zien en bleek een doorslaggevend werk in de carrière van Connor te zijn.

Naast dans bestaat One Night’s Dance 2018 uit poëtische reflecties van Anne van Winkelhof, Marjolein Roozen en Lotte Vermeulen en een expositie van beeldend kunstenaar Jasmijn Krol. Nieuwsgierig en toe aan een afwisselende en uitdagende portie dans? Koop dan nu een kaartje voor One Night’s Dance 2018.

13 t/m 15 december, 20.30
16 december, 17.00

Tickets