Nieuwe samenwerking met Lloydscompany voor One Night’s Dance

Wij hebben leuk nieuws: One Night’s Dance gaat vanaf april 2021 van start. Dit jaar werken we intensief samen met Lloydscompany en geven dit talentontwikkelingsproject voor beginnende dansmakers een gezamenlijke invulling. Acht danskunstenaars maken in tien weken tijd een eigen werk. In juni presenteren zij hun werk.  

De deelnemende makers zijn dit jaar Kelly Bigirindavyi,  Hassani Le Couvreur, Argil Randon, Luciano Hiwat, Jim Buskens & Just van Bommel en Ashley Ho & Domenik Naue. Zij zijn afkomstig vanuit verschillende hoeken uit de danswereld: sommige studeren aan een (dans)opleiding, anderen reizen de hele wereld over voor battles en shows of houden zich naast dans ook bezig andere kunstvormen. 

Leren van elkaar
Merel Heering, associate dramaturge bij Dansateliers, en Lloyd Marengo,  artistiek directeur van Lloydscompany, begeleiden de makers. Lloyd Marengo: ‘Wij zijn heel benieuwd naar de groepsdynamiek, welke vragen de makers voor elkaar hebben en wat ze van elkaar kunnen leren, juist omdat ze zich in verschillende contexten ontwikkelen als kunstenaar.’ Heering vult aan: ‘We hebben zin om van elkaar te leren in hoe we coachen, met een groep werken en aan talentontwikkeling doen vanuit onze organisaties.’

One Night’s Dance gaat in april van start met een workshopweek waarin de makers elkaar leren kennen en meer leren over wat er komt kijken bij het maken van een voorstelling. Hierna start het repetitieproces, waarna de makers in juni allemaal een eigen werk presenteren. We hopen het publiek te kunnen ontvangen in ons theater, maar mocht dat niet lukken dan brengen we de voorstelling online.

Foto: te zien zijn Ashley Ho & Domenik Naue