Nieuwe Makersregeling voor Ingrid Berger Myhre

Vlak voor Kerst kregen wij geweldig nieuws: choreograaf Ingrid Berger Myhre heeft de Nieuwe Makersregeling toegekend gekregen van het Fonds Podiumkunsten! Dit betekent dat zij twee jaar lang financieel ondersteund wordt en zichzelf verder kan ontwikkelen als maker bij Dansateliers.

Ingrid is dankbaar voor de mogelijkheden die de Nieuwe Makersregeling biedt: “De regeling geeft mij de kans om het vakmanschap in mijn werk te versterken door zowel nieuwe producties te maken als te reflecteren op eerder werk. Het geeft de mogelijkheid om de vertrouwde samenwerking met Dansateliers te verdiepen en nieuwe invalshoeken in mijn eigen artistieke praktijk te vinden, maar ook om nieuwe territoria te verkennen in de choreografiewereld. Het belangrijkste is echter dat de Nieuwe Makersregeling continuïteit verzekerd in mijn artistieke ontwikkeling, wat cruciaal is, maar niet altijd vanzelfsprekend in deze tijd.”

Het eerste project van Ingrid Berger Myhre dat zij onder de Nieuwe Makersregeling produceert is de voorstelling Panflutes & Paperwork, waarin zij samen met componist Lasse Passage de relatie tussen muziek en dans onderzoekt en probeert samen te smelten.

De Nieuwe Makersregeling is bedoeld voor talentvolle makers die zich in een langer lopend traject willen ontwikkelen.

Foto: Sara Anke