Joseph Simon  maakt nieuw werk voor Danslokaal

Choreograaf Joseph Simon maakt  in 2019 een werk voor alweer de zevende editie van Danslokaal. In dit talentontwikkelingsproject worden drie talentvolle makers uitgenodigd om nieuw werk te ontwikkelen met de dansers van Conny Janssen Danst. Jaarlijks  nodigen creatieve partners Dansateliers en Korzo elk een jonge choreograaf uit voor dit traject. Conny Janssen selecteert de derde maker.

Joseph ziet zijn deelname als een kans om veel te leren. ‘Het creëren voor en met dansers van het gezelschap van Conny Janssen zal mij als maker en leider van een artistiek proces een nieuwe ervaring bieden. Ik zie het als een kans om mijn communicatieve vaardigheden als maker verder te ontwikkelen. De dansers van Conny zijn heel divers. Ik ben benieuwd hoe dat mijn manier van werken, waarbij ik op de grens van verschillende danstalen en -culturen werk, beïnvloedt.’

De jonge makers krijgen de kans om binnen de professionele context van het gezelschap te werken aan de ontwikkeling van hun eigen signatuur. Het resultaat is een verrassende dansavond met drie nieuwe werken, gemaakt voor én met de dansers van Conny Janssen Danst.

In augustus zal een reeks voorstellingen in Rotterdam te zien zijn, waarna Danslokaal op tournee gaat langs de Nederlandse theaters.

Beeld: Paul Sixta