dag 2021 – op naar 2022!

Lieve mensen, 

Opnieuw kijken we terug op een wonderlijk jaar. Een jaar waarin corona nog steeds ons zijn, leven, doen, denken en laten beheerste. Een jaar waarin opnieuw aanspraak gemaakt werd op ons aller vermogen om flexibel en beweeglijk te blijven en onze weerbaarheid hier en daar behoorlijk op de proef werd gesteld. Wij kunnen niet anders dan dankbaar zijn voor de support die we krijgen van de mooie mensen die ons omringen, ons aanvullen, ons kritisch bevragen, ons opzoeken en met ons mee bewegen en -denken.

Met een aantal van deze mensen startten we vruchtbare nieuwe partnerschappen: voor One Night’s Dance werkten we dit jaar samen met onze fantastische collega’s van Lloyd’s Company. Zo kon er een waardevol en verrijkend gesprek plaatsvinden, waarin verschillende perspectieven bij elkaar kwamen rondom dans, context, achtergrond en kunstenaarschap.

 

We startten met CROWD – een Europees residency programma voor kunstenaars met een sociale danspraktijk, waarin het werken met communities centraal staat. Met Ark/Connor Schumacher begonnen we een samenwerking met Theater Babel, met wie we werken aan een wereld waarin ruimte is voor elk lichaam, wat al op verschillende momenten tot hartverwarmende ontmoetingen geleid.  

We kijken terug op een reeks premières die gelukkig – soms na tien keer niet – doorgingen met een publiek (!) en we zijn apetrots op het feit dat drie werken door ons ge(co)produceerd, opgenomen werden in de jaarlijkse Twenty selectie van het Europese platform Aerowaves. 

In januari starten we met een aantal jonge makers in huis en komen we met nieuwe ideeën, dus stay tuned! Ondertussen blijven we hopen op betere tijden, zodat we jullie weer kunnen ontmoeten! We wensen jullie allemaal een fijne winterstop en een heel mooi nieuwjaar! 

Warme groet! 

Het Dansateliers team