Dear audience…

Dag lieve dansliefhebbers, vrienden, collegae, trouwe bezoekers,

Het is leeg bij ons in huis, zo zonder jullie. We missen alle mensen met wie we werken, ons publiek en onze trouwe movement class community. Het was onwerkelijk om het driedaagse Moving Futures Festival te moeten annuleren en al het moois dat we hadden voorbereid niet te kunnen laten zien aan jullie. En het blijft de komende twee maanden nog wel even stil.

Nadat de eerste maatregelen werden aangekondigd, kostte het ons even tijd om te resetten. Achter de schermen zijn we druk bezig geweest met het afgelasten van voorstellingen, premières, workshops, movement classes en het atelier Practicing Dance Dramaturgy.

Vorige week bracht onze zakelijk leider Johan de worst case scenario’s in kaart, in de ijdele hoop dat het niet zover zou komen. Nu, een week later, weten we dat het theaterseizoen zo goed als over is, in ieder geval tot 1 juni. Dat is een bizarre werkelijkheid, die een enorme impact heeft op ons allemaal.

Normaal gesproken krijgen jullie met grote regelmaat nieuwsberichten van ons. We doen namelijk altijd nogal veel. Dat wordt de komende tijd wat minder en ook anders. Fysieke nabijheid is voor ons cruciaal en inherent aan onze kunstvorm. Ook al is dat nu niet mogelijk, toch hopen we je de komende maanden te inspireren en in contact te blijven via onze online kanalen.

Voor nu, blijf gezond en houd moed!

Kristin de Groot
Directeur Dansateliers

 

Foto: Thijs Huizer