1 t/m 12 juni: Dansweek 2022

Tijdens De Dansweek van 1 t/m 12 juni 2022 staat Theater Rotterdam volledig in het teken van dans. 12 dagen lang internationale topdans en dans uit Rotterdam, voorstellingen van gerenommeerde makers en jonge, veelbelovende choreografen, twee wereldpremières, en meer!

Dansateliers presenteert meerdere werken tijdens de Dansweek:

An unconventional striptease & Exceeding Digital Infoxication
Vrijdag 3 juni
Kleine zaal
20:15-22:00u
Voor tickets: klik hier.

An unconventional striptease is een poëtische ode aan filmische romantiek. Performers Ian Yves Ancheta en Iannes Bruylant brengen een intiem portret van een relatie tussen twee mannen.

Homoromantiek is slechts sporadisch doorgebroken in de mainstream cultuur en meestal gedrenkt onder dramatische thema’s. In een onconventionele striptease proberen de performers de lijn van de homoromantische cinema te herschrijven.

Door kwetsbaar, gebrekkig en speels te zijn ontbloten de dansers meer dan alleen wat huid. Ze verkennen de letterlijke en symbolische notie van naaktheid, waarbij ze onbeschaamd zichzelf zijn met elkaar en het publiek. Door een combinatie van humor, theater en dans word je uitgenodigd om de alledaagse gebrekkige relatie te vieren.

Exceeding Digital Infoxication
Argil & Hassani presenteren Exceeding Digital InfoxicationTwee humanoids worden gecreëerd om de wereld over te nemen. Ze nemen je mee in hun wereld vol oneindige toegang tot (digitale) informatie wat ook kan leiden tot infoxication: informatiestress, waardoor je misschien de verkeerde beslissingen zou kunnen nemen.


HOLD try-out
Woensdag 8 juni
Kleine zaal
19:30u

HOLD première
Donderdag 9 juni
Kleine zaal
19:30u
Voor tickets: klik hier.

Dit keer slaat Connor Schumacher de handen ineen samen met vijf andere makers op het gebied van sociale- en ruimtelijke vormgeving, kunst en wetenschap. Samen creëren zij een een clubavond die ernaar streeft om iedereen – every body – te verwelkomen. Makers en deelnemers vormen een samenleving in het klein. We oefenen wat mens-zijn betekent in een meer en meer polariserende wereld. Hoe houden we elkaar daarin vast?


WE HERE! Met onder andere: Joseph Simon met Breakingscapes
Zondag 12 juni
Hele gebouw
19:00 – 00:30
Voor tickets: klik hier.

Dalton Jansen neemt de laatste avond van De Dansweek feestelijk over met Black Birds: WE HERE! Een avond vol presentaties van makers, waaronder Joseph Simon:

Breakingscapes
Hij creëert die avond, in samenwerking met de dansers, een ruimte waarin elementen vanuit de breaking cultuur samen komt met choreografische maakpraktijken vanuit de hedendaagse theaterdans. Daaruit ontstaat een landschap waarbinnen vertrouwde scenario’s uit de breaking cultuur versmelten met beelden van de natuur.

Choreografie: Joseph Simon
Dans: Gihan Koster, Tim Kromhout, Ruud Sanders, Oliver Wagstaff
Compositie: Jelle Roozenburg