Dancing Museums gaat online door

Het coronavirus maakt ook dat het internationale project Dancing Museums II op een andere manier dan normaal moest worden voortgezet. Gewoonlijk komen danshuizen en musea samen in een gastland, waar het onderzoek naar wat beweging kan betekenen in musea wordt voortgezet. Ditmaal is er gezocht naar een creatieve oplossing en besloot het team uit Barcelona om alle activiteiten online te verzorgen.

Dat betekent dat je ook als niet-deelnemer een kijkje kunt nemen! Kijk de online meeting over ‘The role of the artist’ hier terug op YouTube. Kijk hier de online meeting over ‘Education in Museums terug. Hier bekijk je de lecture over Moving in/out of the museum. Ook kun je het verslag teruglezen op de website van Dancing Museums.

Dancing Museums II is een Europees project, waarbij musea en danshuizen uit verschillende Europese landen samenwerken. Vanuit Rotterdam doet Dansateliers mee in samenwerking met Museum Boijmans van Beuningen. Choreograaf Ingrid Berger Myhre doet voor Dancing Museums II twee jaar lang onderzoek naar beweging in Museum Boijmans van Beuningen.