CROWD in Rotterdam

CROWD Rotterdam gaat van start: van 5 t/m 19 september gaan Amparo González Sola (Argentijns, gevestigd in Nederland) en Ásrún Magnúsdóttir (Reykjavik, IJsland) in residentie bij Dansateliers in Rotterdam. Connor Schumacher aan het werk met de dansers/acteurs bij Theater Babel en gaan ze een dagje naar Amsterdam om met Jija Sohn, Julia Reist en Aleksandra Lemm te werken.

Natuurlijk nemen we ze eerst mee om onze mooie stad te laten ervaren, over en aan het water en in het centrum. Verder maken ze  kennis en werken met andere community based practice makers, zoals Connor Schumacher die aan het werk is met de dansers/acteurs bij Theater Babel en met Jija Sohn, Julia Reist en Aleksandra Lemm. Daarnaast is er ruimte voor hun eigen onderzoek. Merel Heering faciliteert de twee weken ondersteund door Dansateliers dramaturg Jiaxin Chen.

CROWD is een samenwerkingsverband van dansorganisaties, die samen dansmakers willen ondersteunen in het door-ontwikkelen van een danspraktijk binnen de community arts. Door middel van residenties en ruimte voor discussie en kennisontwikkeling, helpt dit programma danskunstenaars  hun professionele netwerk op te bouwen, ervaring uit te wisselen met anderen in het veld en hun praktijk te ontwikkelen.
Meer informatie vind je op www.crowd.dance.