Circus, dans en een funky duet

Voordat we de zomer ingaan is het nog even tijd voor twee bijzondere studiopresentaties. Op 15 en 16 juni ben je uitgenodigd voor de presentaties van het aankomende première-werk Engel van Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsæter en een duet-in-wording van Joseph Simon. Codarts alumni Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsæter maken zich op voor de première van Engel dat, naast een Noorse première op 27 juni, op 30 juni in Podium Bloos in première gaat. Met het concept van Engel won het duo in januari de BNG Bank dansprijs 2018. De jury van de prijs schreef over het concept de volgende woorden:

“Is het circus of is het dans? Die vraag pareren Kim & Marta met een zacht, vloeiend en sculpturaal spel met kracht, balans en verhouding […] Samen leggen ze nieuwe betekenislagen bloot in de motoriek van de ander.”

Choreograaf Joseph Simon sluit aan met een funky duet-in-wording voor dansers Madelyn Bullard en Viviana Fabiano, Net als in eerder werk verbindt hij elementen uit de klassieke ballet met bewegingsstijlen als house, hiphop en dancehall. Tijdens de studiopresentaties toont hij het eerste resultaat en nodigt hij het publiek uit om met hem in gesprek te gaan.

Heb jij zin om een kijkje te nemen in de hedendaagse dans van vandaag? Kom dan vooral langs en ervaar het werk en het creatieproces van dit jonge choreografietalent.

Studiopresentaties
Vrijdag 15 juni, 20.30
Zaterdag 16 juni, 20.30
Dansateliers
Tickets: 9 euro (incl. online fee)

Beeld: Anna van Kooij

koop kaarten