Aftrap 25 jaar Dansateliers

Op 9 en 10 oktober 2018 vindt de feestelijke kick-off plaats van 25 jaar Dansateliers. Ons jubileum trappen we af met een speciaal programma met een selectie spraakmakende voorstellingen inclusief de première van I trust in this life: the hand of God van choreograaf Connor Schumacher.

In de Kleine Zaal van Theater Rotterdam, locatie Schouwburg tonen we een selectie bijzondere voorstellingen die onder de vleugels van ons huis hun oorsprong vonden. Zo is op 9 oktober Flatland te zien van choreograaf Mor Shani dat in 2011 geselecteerd werd voor de Aerowaves Twenty11. In het stuk brengen één acteur en drie dansers het aangrijpende verhaal van een neuroloog die haar eigen onderzoeksobject wordt. Flatland (2011) is te zien naast de veelbelovende première van I trust in this life; the hand of God van Connor Schumacher. Deze nieuwe solo toert in het voorjaar van 2018 langs de theaters als onderdeel van het programma THREESOME.

Op 10 oktober staat de virtuose voorstelling NOVEMBER (2015) van de Spaanse maker Roser López Espinosa op het programma. Zij neemt je mee in een speelse interactie van drie dansers waarin fantasie en een gevoel van saamhorigheid samenkomen. Het stuk wordt gepresenteerd naast de betoverende korte dansfilm Le Faune (2018) van jonge maker Joseph Simon.

“In November van Roser López Espinosa dein, duikel en dartel je voor je gevoel een uur lang mee met die drie geweldige dansers die hun bewegingsmogelijkheden speels verkennen. “ – De Volkskrant, 2015

9 oktober 2018
Flatland (2011) – Mor Shani
I trust in this life: the hand of God – Connor Schumacher (première)

10 oktober 2018
NOVEMBER (2015) – Roser López Espinosa
Le Faune – film (2018) – Joseph Simon

20.30u
Kleine Zaal, Theater Rotterdam, locatie: Schouwburg

Tickets