premières clara + singular

Op vrijdag 16 maart gaan de voorstellingen Clara van Natalia de Miguel en Singular van Johanna Tengan in première. De premières vinden plaats als onderdeel van het openingsprogramma van het Moving Futures Festival in Rotterdam. Beide makers ontwikkelden de solo’s tijdens een nieuw uitwisselingsproject tussen Dansateliers, Rotterdam en Azkuna Zentroa in Bilbao, Spanje.

Singular – Johanna Tengan
De jonge choreografe Johanna Tengan neemt ons in Singular mee in een intuïtieve wereld van taal, verbeelding en verwondering. Geïnspireerd door het werk van de Belgische dichter/schrijver Herman de Coninck begeeft zij zich op het raakvlak van poëzie en dans. De woorden van De Coninck die schijnbaar simpel maar tegelijkertijd complex en totaal paradoxaal kunnen zijn, vertaalt Johanna op subtiele wijze naar het publiek.

Johanna Tengan (1996, BE) studeert sinds 2014 aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem. Ze werd in 2017 door Dansateliers geselecteerd voor het uitwisselingsproject vanwege haar veelzijdigheid en toewijding als jonge maker, haar poëtische benadering van dans en haar organische bewegingstaal.

Clara – Natalia de Miguel
De Spaanse choreografe Natalia de Miguel presenteert de solo Clara waarin een ontheemd lichaam op zoek gaat naar bezieling. Ze liet zich voor de solo inspireren door het boek Clara en het schemerduister van José Carlos Somoza waarin het menselijke lichaam letterlijk het doek van de kunstenaars vormt. Alles wat menselijk is wordt het lichaam afgenomen om het vervolgens te transformeren tot kunstwerk.

Natalia de Miguel (1986, ES) is een choreografe/performer woonachtig in Bilbao, Spanje. Ze studeerde hedendaagse dans in Bilbao en Londen en behaalde een BA in Audiovisuele Communicatie.

Première
vr 16 maart (NL première) – 19.30u
Locatie: TR Rotterdamse Schouwburg, Kleine Zaal
Tickets: rotterdamseschouwburg.nl
Moving Futures Festival Rotterdam
De Rotterdamse editie van het Moving Futures Festival vindt plaats van 16 t/m 18 maart in TR Schouwburg. Drie dagen lang toont het festival de nieuwe gezichten van de hedendaagse dans in spannende combinatie-programma’s met voorstellingen, films, pop-up performances en meer.

Bestel hier je tickets