Wennah Wilkers

Wennah Wilkers (1992, geboren te Tarlac) is een Nederlands-Filippijnse danseres en choreograaf die de grenzen opbreekt tussen hedendaagse en urban dans. Sinds zij is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten verspreidt ze haar authentieke danstaal in de theaters en in cyphers. Ze is onderdeel van de housedance crew XGEN, waarmee ze op internationaal niveau actief is.

Dans is voor Wennah een manier om zich te verbinden met een gevoel van vrijheid en extase. Haar passie voor dans komt voort uit de innerlijk drive om die vrijheid te beleven. Ze herkent de urgentie van de house cultuur, waarin de bevrijding van het individu, het vieren van het leven door dans en het je laat leiden door muziek en je losmaken van beknellingen een belangrijke rol speelt.

Vanuit deze waarden streeft ze naar het delen van die vrijheidsbeleving met haar publiek, door werk dat tot stand komt door speels onderzoek en experimenteren.

Wennah speelde in meerdere theaterproducties en dat inspireerde haar tot de wens om zelf te gaan creëren. In 2018 won ze de Open Your Mind prijs voor haar duet SHE, waarmee de motivatie om in het professionele makerschap te duiken definitief was bevestigd.

Beeld: Paul Sixta

Projecten