Moving Poetry

Tijdens One Night’s Dance 2019 nodigt Dansateliers talentvolle Rotterdams dichters uit om zich te laten inspireren door de voorstellingen uit het programma. Na afloop van de presentaties kan het publiek met de makers, luisteren naar een poëtische reflectie van de volgende dichters:


Marjolein Roozen

Te beluisteren op 30 november, 1 & 8 december
Marjolein Roozen (1991) woont en werkt in Rotterdam. Naast het schrijven van gedichten, artikelen en korte verhalen, werkt ze als communicatiespecialist voor culturele programma’s. Ze laat zich graag inspireren door het leven in de stad, zijdelingse gedachten en hedendaagse taal.


Chery (Spraakuhloos) 

Te beluisteren op 28 & 29 November en 7 December
Chery is een getogen Rotterdamse die haar thuis heeft gevonden in de wereld van de woordkunst. Met wankele benen en meerdere talen op de tong vertaalt zij haar vragen in het leven naar verhalen over opstaan en doorlopen. Spoken word artiest, dichter, spreekster, of simpelweg verhalenvertaler. Of het nou gaat om het delen van mooie woorden of lelijke waarheden, Chery zet je graag aan het denken.

Lotte Velvet
Te beluisteren op  5 & 6 December
Lotte Velvet (1984) studeerde zowel kleinkunst als psychologie. In haar gedichten, scènes en liedjes bekijkt zij de mens en de maatschappij op een hele eigen, soms surrealistische manier. Beschouwend, of juist van binnenuit. Dit doet zij met een sterke focus en in heldere en ritmische teksten. Zij treedt op met een eigen theaterprogramma en schrijft onder andere liedjes voor het radioprogramma Andermans Veren.

Projecten