Igor & Moreno

Igor Urzelai en Moreno Solinas (Londen /Sardinië) maken werk over mensen en hun unieke eigenschappen. Ze vertrekken daarbij vanuit een interesse in menselijke relaties en de complexe dynamiek tussen enerzijds onszelf handhaven individu en anderzijds de behoefte om ‘erbij te horen’.

Hun werk ontspruit uit een interesse in de urgentie van actie als een middel om betekenis te geven, ideeën en verlangens te ontwikkelen. De verkenning van de stem staat centraal, als een choreografisch middel dat wordt gegenereerd door beweging van het lichaam en de ruimte op een niet-zichtbare manier kan vullen. Igor en Moreno zien het theater als een plek voor samenkomst. Ze gebruiken en onderzoeken de ruimte en vinden de conventies ervan opnieuw uit. Op die manier onderzoeken van de kathartische eigenschappen van de live performance.

Igor en Moreno hebben veelvuldig met hun werk door Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Afrika getourd. Ze ontvingen veel prijzen en erkenningen voor hun werk, waaronder: Rudolf Laban Prijswinnaars in 2010, genomineerd in 2011; een eervolle vermelding voor de Prix Jardin d’Europe 2010, finalisten voor de Premio Equilibrio 2014; genomineerd voor de National Dance Awards 2015 (buitengewone mannelijke performance) en de Total Theatre Awards in 2015. Ze zijn geselecteerd voor Aerowaves 2011, 2013 en 2015, Anticorpi XL 2014, de Edinburgh Festival Britisch Council Showcase 2015, NID Platform 2015 en de British Dance Edition 2016.

Momenteel zijn Igor en Moreno als associate artists verbonden aan The Place (Londen), TIR Danza (Italië) en Motus Musica e Danza (Italië). Ze zijn daarnaast co-directors van residentieplek S’ALA-spazio in Sardinië.

Projecten